GNAC | Colegiul Energetic se implică într-un parteneriat strategic în domeniul școlar – KA2, prin proiectul Erasmus +  Des rivières dans nos villes / Râurile din orașele noastre
3466
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-3466,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Colegiul Energetic se implică într-un parteneriat strategic în domeniul școlar – KA2, prin proiectul Erasmus +  Des rivières dans nos villes / Râurile din orașele noastre

About This Project

Domeniul: cooperarea cu autoritatile locale

Denumirea proiectului/ acțiunii:  Colegiul Energetic se implică într-un parteneriat strategic în domeniul școlar – KA2, prin proiectul Erasmus +  Des rivières dans nos villes / Râurile din orașele noastre (2019-1-FR01-KA229-062882_5)

Parteneri:

  • Lycée Saint Caprais, Agen, Franța (coordonator);
  • I Liceum Ogolnoksztalcace im.Juliusza Slowackiego w Czestochowie, Czestochowa, Polonia;
  • HANSE-Berufskolleg, Lemgo, Germania;
  • FUNDACION SAN VALERO, Zaragoza, Spania.

Descrierea, pe scurt, a proiectului:

Proiectul își propune să abordeze  diversele legături istorice, economice și literare dintre orașe și râurile care le traversează. Este o modalitate de a ilustra practic noțiuni ce se regăsesc în programele școlare de economie, istorie, biologie, chimie, matematică și limba maternă  prin exemple clare. Prin urmare, se vor aplica în mod concret noțiuni esențiale ale programelor școlare.

În plus, dorim să demonstrăm importanța culturală a râului și influența acestuia asupra orașului. Fiecare oraș a învățat să trăiască cu râul său și să-l protejeze.

Pe de altă parte, pe parcursul acestui proiect, se va urma o linie roșie care va fi renaturarea unui site. Se vor încheia parteneriate cu autoritățile și asociațiile competente. Se va realiza, astfel, un prim contact al elevilor cu profesioniști din domeniul protejării mediului.

Se va studia inițial site-ul ales pentru reamenajare (locație geografică, faună, floră, calitatea apei). Apoi, vom lua în considerare evoluțiile acestui site în colaborare cu autoritățile competente. Ne dorim ca această colaborare să fie una reală, proiectul propunându-și să aducă diverse contribuții la nivelul comunității locale (panouri educaționale, pliante explicative, amenajarea malurilor etc.).

Scopul proiectului:

Dezvoltarea abilităților, a cunoștințelor și a atitudinilor pozitive față de mediul ambiant prin renaturarea unor zone din regiunile în care se află școlile partenere și conlucrarea  în grupuri multinaţionale în vederea  realizării produselor finale.

 

Grupul țintă: elevi de liceu

Număr de participanți/beneficiari:

este format din 200 de elevi din toate țările partenere (în vârstă 15-18 ani) și 40 de profesori. Proiectul le va oferi elevilor oportunitatea de a învăța cum să reamenajeze o zonă și să o redea circuitului turistic.

La nivelul Colegiului Energetic vor fi implicați cel puțin 40 de elevi și 10 cadre didactice.

 

 

Secțiune media:

Tipul acțiunii:

proiect cu fonduri europene/ ERASMUS

Denumire unitate școlară:

Colegiul Energetic Râmnicu Vîlcea

Localitate:

Râmnicu Vâlcea

Județ:

Vâlcea

Anul școlar: 

2019-2022

Category
2019-2022