GNAC | Bine ati venit !
2989
page-template-default,page,page-id-2989,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Bine ati venit !

Grupul Naţional pentru Asigurarea Calităţii (GNAC) este o structură informală, care funcţionează ca punct naţional de referinţă al Reţelei Europene pentru Asigurarea calităţii în Educaţie şi Formarea Profesională (EQAVET), având ca principală funcţie coordonarea şi armonizarea sistemelor de asigurare a calităţii în educaţie şi formarea profesională.

În vederea consolidării capacităţii sale instituţionale, GNAC a accesat, printr-unul dintre membrii săi, Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar, fonduri europene prin Programul de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii.

Proiectul, finanţat cu sprijinul Comisiei Europene, prin Programul Leonardo da Vinci, cu titlul „Dezvoltarea capacităţii instituţionale a Punctului Naţional de Referinţă al EQAVET în România— Promovăm calitatea !” şi cu acronimul QUALVET@RO” are ca scop esenţial elaborarea şi pilotarea unei strategii de comunicare pentru Punctul Naţional de Referinţă al EQAVET (GNAC) în vederea implementării politicilor şi instrumentelor europene în domeniul eduaţiei şi formării profesionale, în special a Recomandării Parlamentului European şi a Consiliului din 18 iunie 2009 privind stabilirea unui Cadru European de Referința pentru Asigurarea Calității în Educație și Formarea Profesională (Recomandarea EQAVET).

Unul dintre produsele proiectului QUALVET@RO este acest site, care dorim să devină o platformă de comunicare între toţi cei interesaţi în implementarea politicilor europene în educaţie şi formare profesională, mai ales a politicilor cu relevanţă pentru asigurarea calităţii. Ne adresăm, în special, autorităţilor cu rol de decizie în acest domeniu, organizaţiilor reprezentative ale partenerilor sociali, furnizorilor de educaţie şi de formare profesională dar şi, desigur, publicului larg.

Prin intermediu acestui site, vă vom oferi informaţii despre:

Aveţi la dispoziţie şi o Bibliotecă (cu documente relevante, instrumente şi materiale – toate traduse în limba română, şi cu legături spre site-uri relevante), precum şi o listă, actualizată periodic, de Evenimente derulate la nivel naţional şi internaţional. În cadrul Bibliotecii prezentăm, la pagina Documente si instrumente nationale (statele membre si asociate UE). Aplicarea Recomandării EQAVET, prin exemple şi studii de caz, modul în care Statele membre ale Uniunii Europene aplică şi adaptează Recomandarea EQAVET la realităţile din fiecare sistem de educaţie şi formare profesională.

În plus, aşteptăm intervenţiile dumneavoastră pe un Forum dedicat dezbaterii problematicii asigurării calităţii în educaţie şi formare profesională.

Vă mulţumim pentru interesul arătat şi vă asteptăm la evenimentele noastre viitoare !