GNAC | Comisia Europeana
2992
page-template-default,page,page-id-2992,page-child,parent-pageid-78,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Comisia Europeana

Comisia Europeană lucrează în parteneriat cu Reţeaua EQAVET, coordonându-i şi sprijinindu-i activitatea, cu ajutorul Secretariatului. Comisia Europeană coordonează Reţeaua şi încurajează participarea Statelor Membre şi a partenerilor sociali.

Ea va facilita elaborarea materialelor de îndrumare, va oferi informaţii cu privire la procesul de asigurare a calităţii în EFP desfăşurat la nivelul statelor membre, şi va facilita cooperarea şi învăţarea reciprocă.

O dată la patru ani, Comisia va prezenta în faţa Parlamentului European şi a Consiliului un raport privind experienţa dobândită şi implicaţiile pentru viitor, inclusiv, în cazul în care este necesar, o trecere în revistă a stadiului implementării Recomandării privind instituirea unui Cadru European de referinţă pentru asigurarea calităţii în educaţie şi formare profesională (iunie 2009). Prin efectuarea unei analize a stadiului implementării Recomandării pe baza rapoartelor naţionale, Comisia va putea opera revizuiri la nivelul acestui proces, dacă este necesar.

De asemenea, Comisia prezintă rezultatele importante ale Reţelei în faţa Directorilor Generali pentru formare profesională (DGVT), a Comitetului Consultativ pentru formare profesională (ACVT), a Grupului Consultativ pentru EQF şi a Comitetului Programului Învăţare pe tot parcursul vieţii şi a altor organisme relevante, cu scopul de a se asigura că acestea vor contribui la atingerea obiectivelor mai largi privind agenda de politici ale UE în domeniul EFP.