GNAC | Suedia
762
page-template-default,page,page-id-762,page-child,parent-pageid-134,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Suedia

Agenţia Naţională Suedeză pentru Educaţie (Skolverket) este autoritatea administrativă centrală pentru sistemul şcolar public suedez pentru copii, tineri şi adulţi. Aceasta conduce, sprijină, monitorizează şi evaluează activitatea municipalităţilor şi a şcolilor, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea şi rezultatele activităţilor de educaţie şi pentru a asigura accesul egal al tuturor elevilor la educaţie. La nivelurile superioare de calificare, Autoritatea pentru Educaţie Profesională Avansată (KY) are sarcina de a asigura calitatea formării profesionale de nivel înalt.

În ceea ce priveşte calitatea, pe website-ul său, Skolverket adună şi publică statistici privind educaţia şi formarea profesională, la nivel de furnizor, la nivel municipal şi naţional, şi furnizează rapoarte analitice şi documente de orientare care contribuie la asigurarea calităţii.

Prin regulament, municipalităţile şi şcolile trebuie să prezinte rapoarte privind calitatea, pentru conţinutul cărora Skolverket furnizează linii directoare. Skolverket a elaborat, de asemenea, un instrument, pe bază de indicatori, pentru sprijinirea evaluării şi dezvoltării calităţii. În plus, pentru a încuraja îmbunătăţirea calităţii, a fost creat un premiu pentru calitate şcolară. Pentru învăţământul profesional avansat, KY a publicat abordarea sa faţă de asigurarea calităţii în decembrie 2007. Aceasta nu conţine indicatori, dar oferă consiliere cu privire la diferite aspecte importante ce vor fi incluse într-un sistem de asigurare a calităţii.