GNAC | Se lansează o nouă platformă europeană pentru educația adulților
1733
post-template-default,single,single-post,postid-1733,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Se lansează o nouă platformă europeană pentru educația adulților

Se lansează o nouă platformă europeană pentru educația adulților

Platforma europeană pentru educația adulților în Europa – cunoscută ca EPALE – este o nouă inițiativă finanțată de Comisia Europeană. Platforma este o evoluție de dată recentă în cadrul angajamentului pe termen lung al UE pentru promovarea unei educații de înaltă calitate a adulților în Europa. La aceasta pot participa profesorii, formatorii și voluntarii, dar și factorii de decizie politică, cercetătorii și cadrele universitare cu implicare în educația adulților.
EPALE va oferi o serie de funcționalități distincte menite să facă din această platformă un site esențial pentru educația adulților în Europa. Site-ul va cuprinde rețele interactive prin care utilizatorii vor putea stabili legături cu parteneri din întreaga Europă, se vor putea angaja în discuții și vor putea face schimb de bune practici.
Prin intermediul unui calendar al evenimentelor derulate la nivel european și național, utilizatorii vor putea rămâne la curent cu oportunitățile de dezvoltare profesională. Fluxurile de știri și articolele de primă pagină ale unor experți de seamă în educația adulților vor asigura accesul utilizatorilor EPALE la cele mai recente politici și dezbateri în domeniul educației adulților.
EPALE va fi o platformă multilingvă, astfel că utilizatorii din orice stat membru pot profita pe deplin de site și de numeroasele sale resurse. Site-ul va fi unul cu participare deschisă, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot intra în contact cu alți profesioniști, practicieni și voluntari implicați în educația adulților.
Fiecare țară participantă va contribui cu informații, evenimente, resurse etc.
Site-ul își propune să devină o prezență permanentă în peisajul educației adulților.
Viitorii utilizatori se pot implica deja: prin completarea sondajului de pe site-ul EPALE, aceștia pot contribui la modelarea conținutului site-ului. Pentru mai multe informaţii, accesaţi site-ul http://ec.europa.eu/epale/

No Comments

Post A Comment