GNAC | Documente si instrumente nationale (statele membre si asociate UE). Aplicarea Recomandării EQAVET
163
page-template-default,page,page-id-163,page-parent,page-child,parent-pageid-16,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Documente si instrumente nationale (statele membre si asociate UE). Aplicarea Recomandării EQAVET

In cadrul acestei pagini, vom prezenta modalităţile specifice în care statele membre aplică prevederile Recomandării EQAVET (care poate fi consultată urmând link-ul acesta: Recomandarea EQAVET). De la început, trebuie să subliniem faptul că situaţiile sistemelor de educaţie şi formare proefsională (EFP) sunt foarte diferite. Ca atare,  fiecare stat membru al Uniunii Europene, prin Punctul National de Referinţă pentru Asigurarea Calităţii (PNR), acţionează pentru adaptarea prevederilor Recomandărilor EQAVET (referitoare la principiile şi cerinţele generale, descriptorii indicativi şi indicatorii) la situaţiile concrete din fiecare sistem de EFP.

În cadrul acestei pagini prezentăm studii de caz, preluate de pe site-ul Reţelei EQAVET, aşa cum apar în instrumentul informatic pus la dispozitia PNR, cu exemple de bune practici şi studii de caz relevante la nivel de sistem şi la nivel de furnizor de EFP pentru modul în care statele membre ale UE aplică şi adaptează la nivel naţional descriptorii indicativi şi indicatorii propuşi prin recomandarea EQAVET.

Studiile de caz şi exemplele prezentate sunt ataşate fiecărui descriptor indicativ, respectiv fiecărui indicator, putând fi descărcate pentru a fi consultate.